‹ Tilbage

Vandreudstilling: 89 illustrerede H.C. Andersen-eventyr rejser landet rundt

I 2023 og 2024 udstilles de 89 illustrationer fra ”Den Store H.C. Andersen Eventyrbog”. Bogen udkom i 2022 i samarbejde med Dansk Forfatterforening og forlaget EUDOR, og nu åbner udstillingen op for det visuelle univers.

De 89 illustratorer har hver fortolket og illustreret et H.C. Andersen-eventyr, hvilket giver alle historierne et helt unikt udtryk med et væld af forskellige teknikker. Nogle arbejder med digitale værktøjer, andre tyer til blyant, akvarel eller papirklip.

© Jan Mogensen

Bogen og udstillingen sætter det visuelle i fokus. Hvert opslag præsenteres med eventyrets titel og et udvalgt citat, der understøtter illustrationen. Til bogen hører også en masse ekstramateriale som forskellige opgaver og aktiviteter, der kan bruges til undervisningen i gymnasier og folkeskoler. Derudover bliver læseren inviteret med bag kulissen og får et indblik i illustratorernes arbejdsproces.

© Annika Øyrabø

Udstillingen er med til at vise bredden i dansk illustration og puster nyt liv i både kendte og mindre kendte eventyr. I 2023 og 2024 rejser illustrationerne rundt på biblioteker og kultursteder i hele Danmark.

Udstillingen er støttet af midler fra VISDA Kultur.

© Mette Marcussen