‹ Tilbage

Tegnerne tager til Rom

Det var ikke kun de italienske gloser, medlemmerne af Tegnerforbundet 1919 fik øvet på deres tur til Rom – de fik også udforsket nye tegneteknikker, idéer og sociale bekendtskaber.

I fem dage kunne tegnerne slentre rundt i Roms gader, betragte den unikke arkitektur og bruge tid på at indfange den italienske stemning på papiret.

© Kirsten Skotte

Tegner Steen Malberg beskriver, hvordan ture som disse skaber nye bekendtskaber, imens det giver anledning til at eksperimentere med nye teknikker.

”Jeg benyttede lejligheden til at eksperimentere med vandopløselige farveblyanter og en pensel med vandbeholder i skæftet, som er lidt nemmere at have med i rygsækken.”

Tegning af udsigten fra Via Appia. Her sad Steen Malberg ofte i grøftekanten og tegnede. © Steen Malberg

Illustrator Birde Poulsen lægger særligt vægt på det sociale fællesskab, som turen skaber:

”Det er sjældent, at man har lejlighed til at rejse med kollegaer, når man er tegner. At rejse med nogle, der beskæftiger sig med at lave billeder, som jeg selv gør, beriger en tur. Når alle er observante og ’ser’, så giver det langt flere billeder på nethinden, uanset hvor man rejser hen.”

Tegning af Caracallas Termer, som deltagerne så på turen. © Birde Poulsen

For tegner Rasmus Julius var turen en glimrende anledning for at se Rom for første gang:
”Det var en fantastisk tur, som var utroligt inspirerende – både på det kunstneriske, men også på det menneskelige plan.”

”Her er der et fællesskab, som interesserer sig for nøjagtig de samme ting som dig. Vi har alle en tegneblok med. Det er fantastisk at se, hvordan vi hver især oplever Rom og får det synliggjort i hver vores streg.”

”Fra min skitsebog. Bygningernes linjer i Rom, som kører lidt på kryds og tværs, er fascinerende og giver byen en masse stemning.” © Rasmus Julius

Turen blev støttet af midler fra VISDA Kultur.