‹ Tilbage

Legat skaber ro til fordybelse

Illustrator Signe Parkins modtog i 2022 et legat fra Illustratorerne i Dansk Forfatterforening. Legatet brugte hun til at genoptage et projekt med en børne- og ungdomsbog, som blev udgivet i samarbejde med forfatteren Zenia Johnsen i marts 2023.

”Man får ikke ret meget for at illustrere en børnebog. Uanset hvad, er det en underskudsforretning, så derfor er jeg normalt nødt til at hive pengene hjem på andre måder ved f.eks. at undervise. Det at få et legat betyder derfor, at jeg for en periode får ro på rent økonomisk, fordi jeg ikke skal lave andet arbejde for at tjene pengene hjem. Og det giver mere tid til at fordybe mig i det egentlige projekt”.

Det er ikke kun tid og penge, det handler om for Signe Parkins. Det handler i lige så høj grad om at kunne levere kvalitet i hendes illustrationer.

”Det er helt afgørende i et projekt som dette, at jeg kan få lov til at fordybe mig. Illustrationerne, jeg laver, er meget detaljerede og lavet i hånden, og det tager lang tid. Jeg får derfor mulighed for at levere noget, som jeg selv kan stå 100 procent inde for, og som viser en kvalitet”.

”Det viser også, at det tager tid at illustrere og ikke bare er noget, der kan gøres på kort tid. Der ligger en stor grundighed i arbejdet, og det er netop også det, jeg bliver honoreret for hos fx en kunde. Jeg kan vise, at jeg ikke bare springer over, hvor gærdet er lavest, og at jeg følger opgaven til dørs. Så både jeg selv og kunden er 100 procent tilfreds”.

Illustratorerne i Dansk Forfatterforenings legater er støttet af VISDA Kultur.

© Martin Dam