‹ Tilbage

KUFA-workshop skaber inspiration og fællesskab

I april 2023 holdt KUFA en workshop for danske billedkunstnere, der fik mulighed for at eksperimentere med nye teknikker, udvikle sig fagligt og netværke med kollegaer.

Arrangementet forløb henover tre dage og startede med et fælles foredrag med psykolog og metakognitiv terapeut Dorte Fløe Lemming. Resten af tiden kunne deltagerne fordybe sig i en af de fire workshops: laserprint og grafik, stenhugning, vævning eller programmering.

Foto: Caroline Abild Jessen

Scenograf og beklædningsformgiver Sus Haugland beskriver, hvordan workshoppen gav hende en unik mulighed for at møde sine kollegaer og lære nye teknikker, der skaber inspiration for hendes videre arbejde.

”Det har været nogle fantastiske workshops. Når man arbejder meget alene, er det utrolig vigtigt, at man møder andre. Disse workshops er helt uvurderlige.”

Sus Haugland deltog i workshoppen om vævning. Hun beskriver, at hun lærte nogle grundlæggende teknikker til hendes fremtidige arbejde.

”Jeg havde hele tiden en sammenhæng i hovedet. Bagtanken var, at jeg kunne bruge de her teknikker til en udstilling. Det var materiale-research, hvor jeg kunne prøve forskellige materialer af for at se, hvad de kunne.”

Filmfotograf og billedkunstner Jan Rüsz deltog i workshoppen om laserprint og grafik. Han lægger særligt vægt på betydningen af det sociale fællesskab.

”Kunstnere er ofte nogle selvstændige sjæle, der bevæger sig i en lukket kreds. Her kommer man og møder nogle, der er helt anderledes og med en anden baggrund, som kan provokere og inspirere.”

Han beskriver, hvordan workshops samler alle medlemmerne ­– uanset økonomi og interesse.

”Midlerne fra VISDA Kultur er en vitaminpille for foreningen. Det skaber en økonomi, som rækker ud til alle kunstnere, der får mulighed for at udvikle sig og mødes. Denne kunstsociale side er helt uundværlig. Det kan du ikke finde på et socialkontor.”

Workshoppen blev støttet af midler fra VISDA Kultur.