‹ Tilbage

Frihed til kreativitet og idéer

Illustrator og grafisk designer Malene Hald har modtaget et arbejdslegat fra HK Grafisk Kommunikation. Det åbner blandt andet et frirum, så hun kan slippe kreativitet løs og arbejde på sit bogprojekt. Noget som ellers er svært at nå, når man er mor til to og har egen virksomhed.

”Som freelancer med to små børn er det svært at finde tid til projekter, der ikke er kundearbejde. For at få det, skal jeg knokle løs i en periode for at kunne ’købe’ mig selv fri. At jeg får VISDA-midler til at udføre det projekt, er en kæmpe anerkendelse for mig, fordi det handler om min helt egen kreative idé og ikke en kundes. Det er ret vildt!”

Malene har arbejdet 13 år i sin egen virksomhed, og derudover er hun blandt andet ekstern underviser på DMJX samt kursus- og foredragsholder. Så tiden er sparsom, når det kommer til at udfolde egne idéer, men nu arbejder hun på en DIY-bog, der kan inspirere andre kreative sjæle.

”Det er en DIY-bog til unge om at lave krea, der har rod i grafisk design, fx bøger, typografi, emballage, visuel identitet. Tanken er, at alle tingene kan laves i hånden med ting, de fleste har i forvejen, eller kan skaffe relativt billigt: Papir, blyant, saks og lim.”

HK’s legater er støttet af midler fra VISDA Kultur.

© Malene Hald
© Malene Hald