‹ Tilbage

Emil vil ikke sove

I efteråret 2022 udkom børnebogen ”Emil vil ikke sove”, som både er skrevet og illustreret af Danielle Brandt.

Danielle Brandt er grafisk designer, men betegner også sig selv som ”skabsillustrator”. De senere år har hun fundet ud af, at det i virkeligheden er indenfor illustration, at hendes kærlighed ligger. Derfor kastede hun sig ud i at lave en børnebog.

Som ny i forlagsverden tog det lidt tid, før bogen blev udgivet. Der måtte en nedlukning til, og bogprojektet blev derfor lagt i skuffen for en stund.

Efter nedlukningen blev der dog tid til at finde bogen frem igen, og med støtte fra VISDA Kultur og HK’s Ophavsretsfond gav Danielle projektet et skud igen – og denne gang lykkedes det at få et forlag med på vognen.

”Med støtte fra VISDA Kultur fik jeg mulighed for at prøve mig selv af som illustrator. Jeg kunne tillade mig at bruge tid på projektet. Dels fordi nedlukningen gjorde det muligt for mig at fordybe mig i det, men også fordi jeg fik økonomisk frihed til det”.

En ny verden har åbnet sig for Danielle Brandt, og hun arbejder på nuværende tidspunkt på en ny serie af bøger og er allerede i kontakt med et forlag, som hun skal samarbejde med.

© Anette Craig