‹ Tilbage

Arbejdslegat: Typografi-animation

Karen Krarup ved sit skrivebord © Jacob Nielsen

Grafisk designer Karen Krarup brugte sit arbejdslegat til en uge med tegnefilms-eksperimenter, og det var en luksus at sætte tid af til leg.

Karen om sit projekt: Jeg søgte om – og fik – et VISDA-arbejdslegat til at begynde på en tegnefilm om typografi.

For er der noget sjovere end at få ting til at bevæge sig, når man elsker tegnefilm? Det er trylleri! Og hvad er mere nærliggende for en typografielsker end at animere bogstaver?

I september tog jeg så en uge i lånt sommerhus med det ene formål at begynde på storyboard og eksperimentere med animationer. For at se hvad der overhovedet kan lade sig gøre for sådan en gammeldags grafiker som mig, der ikke er vant til timelines og forløb – og virkelig skal vænne mig til en anden måde at arbejde på.

Jeg har tidligere været på Animate-kursus men har brugt det for lidt. Nu havde jeg chancen for at koncentrere mig om at animere, for jeg havde afsat en uge, hvor jeg ikke ville lave andet.

Og hvad fik jeg så ud af min uge?

Det har været en lærerig proces for mig. Først og fremmest har det hele har taget meget længere tid end beregnet. Jeg har nået meget lidt af mit storyboard og brugt oceaner af tid på at eksperimentere med tegninger og typografi i Animate. Jeg har bakset meget med det tekniske. Noget af det, jeg ønskede at gøre, lykkedes – andet lykkedes absolut ikke.

I kan se to af de små film, som jeg har lavet. De vinder nok ikke nogen filmpriser!

Men det har været en luksus at have noget dedikeret tid til projektet. For nu er jeg kommet godt i gang med animation, det er blevet lettere at gå i gang, når der er et projekt, der egner sig, og jeg satser også på at fortsætte med typografiske animationer.

Tjek også: KarenKrarup.dk · Instagram

Visuelt Forum uddelte i alt 34 arbejdslegater i 2021, som blev støttet af VISDA’s Kulturelle Midler.

Udsnit af Karen Krarups typografier © Karen Krarup