‹ Tilbage

Arbejdslegat skaber tid til den kreative proces

Illustrator Pia Halse modtog et arbejdslegat fra Dansk Forfatterforening, som gav støtte til bogen ’Tork og Hest – Den Kinesiske Prinsesse’ fra 2018. Bogen, som er den sjette i en serie på otte, er skabt i samarbejde med den afdøde forfatter Louis Jensen og forlaget Jensen og Dalgaard.

”VISDA’s kulturelle midler betyder, at der for en periode kan opretholdes et trygt økonomisk frirum med fuldt fokus og fordybelse på den kunstneriske proces. Det giver en værdifuld tid til at være i og med processen, lade den leve, forme og finde sin egen unikke vej.”

© Pia Halse

Serien er blevet skabt hen over 10 år, men nu har Pia sat den allersidste streg i det eventyrlige univers. Den afsluttende bog udkom nemlig i 2021, og er det sidste eventyr for karaktererne Tork og Hest.

”At arbejde med en serie gav en følelse af en kæmpe frihed. Det skabte et kunstnerisk rum, hvor jeg kunne eksperimentere og gå på opdagelse. Det var også en slags rejse hvor ord, billeder og materialer fik lov til at lege, smelte sammen og finde nye veje.”

Dansk Forfatterforenings legater er støttet af midler fra VISDA Kultur.

© Pia Halse