‹ Tilbage

84 arbejdslegater støtter tegneserieprojekter

Danske Tegneserieskabere uddeler 84 arbejdslegater med støtte fra VISDA Kultur. Legaterne går til danske- og dansk bosatte tegneserieskabere og ligger på mellem 10.000 og 24.000 kroner. I løbet af 2021 og 2022 er det blevet til i alt 1.671.000 kroner.

I videoen vises et udpluk af nogle af de forskellige tegneserier, som illustrerer den danske tegneseriescenes mangfoldige udtryk.

Videoen er lavet af Ingo Milton.

Et skulderklap og ekstra motivation

Legater som disse skaber motivation, tid og anerkendelse. Det beskriver tegner og illustrator Line Høj Høstrup samt illustrator og maler Anna Laurine Kornum.

”Det er utroligt vigtigt for mig. Det er en håndsrækning, som er en ekstra motivationsfaktor, så man bliver en tand mere ambitiøs,” siger Høstrup. Hun modtog et legat til sin tegneserie ”Beslutningen”.

For Anna Laurine Kornum er legatet også både tid og validering.

”Det køber mig noget tid fri, så jeg kan skrue ned for mit deltidsjob og op for min produktion.” Kornums legat går til tegneserien ”Et hemmeligt, indre liv”.

Giver mod på nye projekter

Tegner og illustrator Tom Kristensen beskriver legatet som et kreativt skub i hans udvikling af tegneserien ”SKARN”.

”Tilskuddet gav mig mulighed for fordybelse. Det betyder meget for mig, at nogle i samfundet kerer sig om mit arbejde.”

Også illustrator Clara Jetsmark har oplevet mere ro og støttet med legatet. Det er første gang, hun er illustrator til en bog, så tilskuddet har givet noget sikkerhed i processen.

”Det er rigtig dejligt at kunne få nogle ekstra penge og lidt mere ro i maven, når man skal sidde og lave noget på lang sigt. Det kan åbne for nogle nye døre.”

Jetsmark har modtaget et legat til billedeventyret ”Zakarias og ingenting landet”.

Arbejdslegater fra Danske Tegneserieskabere er støttet af midler fra VISDA Kultur.